Epost leverandører

Det finnes mange leverandører av e-post kontoer i dag og det er ikke alltid lett å vite hvilken som er den beste. Kanskje har du en konto på jobben og en for privat. Mindre og større forskjeller kan skille de ulike tjenestene, så du må tenke gjennom hva som er viktig for deg når du skal velge nye epost leverandører. Det er tross alt en stor del av hverdagen for de fleste. 

Hvilke epost leverandører er best?

Trenger du en ny epost leverandør? Her kommer alt du trenger å vite om epost leverandører. 

TjenesteTorget hjelper deg med å innhente tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Tjenestetorget

TjenesteTorget er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. Her kan du ved ett enkelt skjema motta tilbud på beste bredbånd fra flere leverandører. Slik vil du få det beste produktet til den laveste prisen.

Pris fra

149,- per mnd.

Epost leverandører – dette er viktig å tenkte på

Det er flere faktorer som spiller inn når man skal velge en ny leverandør, som blant annet:

  • Sikkerhet
  • Brukervennlighet
  • Pris 
  • Sortering av søppelpost

Sikkerhet

E-post blir brukt til mye i livet og kan inneholde mye sensitiv informasjon. Dette ønsker de fleste at ikke skal komme på avveie. Derfor er sikkerhet viktig når man skal finne en operatør. I tillegg til brukernavn og passord har mange flere rutiner for sikkerhet ved innlogging fra nye enheter. Mobilen blir ofte brukt for å bekrefte at det er riktig person som forsøker å logge seg på. 

Brukervennlighet

Siden e-post er en stor del av manges hverdag, er det viktig at det er lett å bruke. De fleste legger inn kontoen på datamaskin og mobil, men de fleste leverandører opererer også med en hjemmeside. Der kan man logge seg på uavhengig av hvor man er i verden. Dette er viktig for de som reiser mye eller bruker forskjellige apparater. Designet på nettutgaven må være lett å lære seg og bruke

Pris

De fleste epost leverandører er gratis. Firmaer som skal ha kontoer til mange ansatte velger kanskje andre selskaper som tar seg av det praktiske, og da må de betale. Men som privatperson er det ingen grunn til at man skal behøve å betale for en e-post-konto. Det finnes mange gode alternativer som er gratis. I denne artikkelen vil de fire mest populære e-post-leverandørene som er gratis bli presentert.

Sortering av søppelpost

Svært mange synes det er irriterende å få søppelpost med irrelevant innhold. Dette kan være forstyrrende for den aktiviteten man egentlig ønsker, og gjøre at innboksen blir overfylt. Derfor er det viktig med et velfungerende spam-filter som kan sortere ut spam.

 

Google

Det er mange som bruker Google, som er en av verdens mest populære gratis e-posttjeneste. Ved å opprette en konto får du mulighet til å lage en e-postadresse med ditt ønskede navn etterfulgt av @google.com. Man kan logge inn via google sin hjemmeside med brukernavn og passord. Da får man tilgang til innboks og kan sende mail fra hvor som helst, så lenge man har tilgang på internett.

Man kan enkelt legge inn e-posten i mail-program på datamaskinen, enten det er Mac eller en PC. Da slipper man å logge inn hver gang. Kontoen kan også legges til på mobilen slik at du kan lese mail på farten. 

En av fordelene med Google er at man oppretter en bruker der det også er tilgang til «Google Drive». Her kan man laste opp og dele dokumenter med andre. I tillegg er det flere verktøy for å produksjon av tekst, regneark og for å lage presentasjoner. 

Google er kjent for å ha god sikkerhet, ved at det alltid sendes en mail når det blir logget inn på kontoen fra et nytt sted enn før. Så hvis du for eksempel er på ferie i Frankrike og logger på e-posten på internett der, vil du få en mail om at noen har logget seg inn i Frankrike. På denne måten er det lett å holde oversikt og følge seg trygg.

Et spam-filter plukker opp søppel-post som er uønsket. Dette legges i en folder med spam slik at man kan sjekke innimellom dersom noe skulle ha havnet feil. Da blir mailen merket som «uønsket». Dersom dette er feil og mailen ikke er spam kan man enkelt flytte den til innboks. 

 

Yahoo

En annen stor aktør er Yahoo. De har vært er stor leverandør i mange år og har brukere over hele verden. I likhet med Google er Yahoo også en søkemotor, i tillegg til en hjemmeside med nyheter og andre tjenester. 

Man oppretter enkelt en konto med navn og passord der adressen blir valgfritt brukernavn etterfulgt av @yahoo.com. Deretter kan man enten bruke internett-versjonen der man logger på via en nettleser, eller laste ned kontoen på datamaskin og/eller mobil

Yahoo er enkelt å bruke og man kan få velge å ha norsk som språk. Det fungerer godt med program på mail på både PC og Mac, og kan enkelt konfigureres med mail-app på iPhone og andre smarttelefoner. 

Fokuset på sikkerhet er høyt ved at man legger inn telefonnummer som kan brukes til å verifisere nye pålogginger. Dette er en god sikkerhet dersom noen prøver å logge seg på mailen din urettmessig. Yahoo er et gigantisk amerikansk teknologiselskap, og har dermed god kompetanse til å stå imot hackerangrep. 

Et spamfilter sorterer ut uønsket mail og legger det i en egen mappe. Slik unngår man som bruker at innboksen fylles opp av uønsket mail. 

 

iCloud

For alle de med en Mac, iPhone eller annet Apple-produkt kan iCloud-mail være en god løsning. Mange har flere enheter fra Apple og det kan derfor være praktisk å ha et system du kan bruke på alle enhetene. Med en iCloud-mail har man mulighet til det. 

iCloud fungerer ikke bare som en mail, men også som en lagringsplass i skyen. Her kan man lagre bilder, dokumenter, mail og andre filer som er lett tilgjengelige ved å logge på kontoen. Det kan man gjøre fra hvor som helst i verden. 

Spamfilteret til iCloud-mailen luker ut det den anser som uønsket mail. I «uønsket»-mappen kan man innimellom ta en sjekk for å se at ingen relevante e-poster har havnet her. 

Sikkerheten er svært høy ved pålogging med telefonnummer når man logger på via internett fra en ny enhet. Da blir man også varslet med en e-post og får oppgitt hvor i verden denne påloggingen skjedde. 

Man kan også konfigurere kalenderen sin til mailen slik at invitasjoner på mail automatisk går inn i kalenderen. Ellers er oppsettet enkelt og oversiktlig slik som de fleste andre produkter fra Apple. En ulempe er jo at denne mailen kun er tilgjengelig for de med Apple-produkter. 

 

Outlook (tidligere Hotmail)

Outlook er en populær løsning blant folk som bruker Microsoft Office enten på jobb eller i skolesammenheng. Selv om selve pakken med Microsoft-programmer koster penger, kan man opprette en e-post uten kostnad. Denne kan deretter legges inn på mobil eller i det mail-programmet du bruker på din datamaskin. 

Microsoft har fokus på sikkerhet og bruker telefonnummer for å logge på fra nye steder. Brukervennligheten er bra og det er enkelt å tilpasse språk og andre innstillinger. Selv om det er et tilbud fra Microsoft kan man legge inn kontoen på Apple-produkter, og det fungerer optimalt. 

Et spam-filter sorterer også her ut det den mener er uønsket mail, og legger det i en spesifikk mappe. Alt i alt er Outlook er god konkurrent til de tre andre leverandørene. Tidligere brukte mange Hotmail, men det er nå blitt til Outlook

 

Hva synes du om tjenesten vår?

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros. Du kan vurdere oss ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

Få beste tilbud på bredbånd