SHDSL – symmetrisk overføring

Har du hørt om SHDSL før og lurt på hva i all verden det betyr? Forkortelsen står for «Single-pair high-speed digital subscriber line». På norsk kan dette oversettes til noe sånt som «singel-par høyhastighets digital abonnementslinje». 

Med SHDSL har du like stor opplasting som nedlasting. En stor fordel for de som laster opp store filer.

Med SHDSL har du like stor opplasting som nedlasting. En stor fordel for de som laster opp store filer.

TjenesteTorget hjelper deg med å innhente tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Tjenestetorget

TjenesteTorget er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. Her kan du ved ett enkelt skjema motta tilbud på beste bredbånd fra flere leverandører. Slik vil du få det beste produktet til den laveste prisen.

Pris fra

149,- per mnd.

Hva er SHDSL?

Flere typer bredbånd, deriblant den tradisjonelle ADSL-linjen, har hurtigere nedlasting enn opplasting. Det vil si at det går raskere å laste ned objekter fra internett, som innebærer all surfing og streaming, enn å laste opp ting. Opplasting kan være å samle bilder i en nettsky eller publisere en video på YouTube. De fleste bruker majoriteten av tiden sin på internett på opplasting, og det er grunnen til at det har større kapasitet. 

Symmetrisk overføring derimot, betyr at det er like høy hastighet på nedlasting og opplasting. Da har du større mulighet til å hurtig kunne laste opp store filer som bilder og videoer. 

 

SDSL

SDSL er et annet kjent begrep i sammenheng med SHDSL. Og står for «Symmetric Digital Subscriber Line». Disse to begrepene betyr i praksis det samme, noe som kan være litt forvirrende. Det kan være lettere å tenke på «symmetrisk overføring» istedenfor de litt komplekse forkortelsene. 

 

Hvem velger SHDSL / SDSL?

I dag er det mange som bruker internett mye for å laste opp bilder og videoer. Enten det er for private formål eller man har det som hobby eller jobb. YouTube har blitt en veldig populær plattform for å laste opp videoer, og det finnes mindre og større brukere som er avhengig av bra kapasitet på bredbåndet sitt for opplasting. 

Bedrifter kan også være avhengig av hurtig «upstream», som det også kalles. Hvis firmaer jobber med grafisk arbeid, fotografi eller lignende er det å laste opp og sende ferdige produkter en viktig del av arbeidet. Hvis man bruker epost mye for å sende filer og bilder, er det også viktig at det lastes opp raskt. 

 

Fiber – rask opp- og nedlasting

Tidligere var det bare SHDSL / SDSL som benyttet seg av symmetrisk overføring. Men i dag er fiber stadig mer populært, mye fordi den teknologien også baserer seg på like rask opp- og nedlasting. Kablene til fiber skal være mer sikre enn de gamle kablene laget av kobber, fordi kobber er mer utsatt for slitasje. I dag er det derfor mange som heller velger fiber overfor SHDSL / SDSL. 

Dersom du er usikker på hva som passer deg og ditt forbruk, kan du sammenligne tilbud fra forskjellige leverandører. Slik finner du det billigste bredbåndet som passer deg og dine behov. 

Hva synes du om tjenesten vår?

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros. Du kan vurdere oss ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

Få beste tilbud på bredbånd