Internett gjennom satelittbredbånd

internett gjennom satelitt er kanskje en av de løsningene som er minst utbredt blant den norske befolkningen. Dette er en løsning som ofte blir brukt av de som bor litt usentralt og ikke har mulighet til å få de vanlige tilbudene. Det er også en fin løsning for de som liker å dra på tur men ønsker å være på nett.

Innhent tilbud på satelittbredbånd fra flere leverandører

Vi hjelper deg med å innhente tilbud på satelittbredbånd, slik at du kan sammenligne og finne det beste.

TjenesteTorget hjelper deg med å innhente tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Tjenestetorget

TjenesteTorget er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. Her kan du ved ett enkelt skjema motta tilbud på beste bredbånd fra flere leverandører. Slik vil du få det beste produktet til den laveste prisen.

Pris fra

149,- per mnd.

Canal Digital

Download: opptil 500 mbit/s
Upload: opptil 500 mbit/s
Bindingstid: 12 mnd

Canal Digital har nå blitt til Telenor og er kjent for å tilby TV og kabel. 

Pris fra

599,- per mnd.

Få tilbud fra Telio

Telio

Mobilt bredbånd: 4G
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-

Telio mobilt bredbånd har både god dekning og lav pris.

Pris fra

149,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Ice.net

Ice.net

Download: 50 mbit/s
Upload: 20 mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-

Hos Ice.net får du mobildata med bra hastighet til en rimlig pris.

Pris fra

199,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Get

Get

Download: 1000 mbit/s
Upload: 50 mbit/s
Bindingstid: Nei
Etablering: 499,-

Hos Get får du internett både til privat og bedriftskunder i hele Norge.

Pris fra

679,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra Broadnet

Broadnet

Download/Uploadopptil 50
Bindingstid: 12 mnd                      Etablering:

Broadnet er det samme som HomeNet bare at det leverer kun til bedrifter.

Pris fra

349,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra Telenor

Telenor

Download: 75 mbit/s
Upload: 25 mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 299,-

Hos Telenor kan du velge mellom flere produkter, for å få den beste dekningen.

Pris fra

379,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Telia

Canal digital

Download: 500 Mbit/s
Upload: 50 Mbit/s   
Bindingstid: 12
Etablering: 0,-
Dekningsgaranti og Rollover er inkludert i Telia sitt abonnement.

Pris fra

229,- per mnd.

Viasat

Download: 50 mbit/sek
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-

Viasat dekker hele Norge gjennom sitt satellitt nett. Få tilbud nå.

Pris fra

349,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra NextGenTel

NextGenTel

Download: 90 Mbit/s
Upload: 30 Mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-

NextGenTel tilbyr dekning i hele Norge, du får høy hastighet til en lav pris.

Pris fra

299,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra HomeNet

HomeNet

Download: 60 Mbit/s
Upload: 15 Mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 699.-

HomeNet bruker samme linje som Telenor. I dag har de over 55.000 kunder

Pris fra

449,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Eidsiva Bredbånd

Eidsiva

Download: 40 Mbit/s
Upload:10 Mbit/s
Bindingstid: Valgfritt
Etablering: 0,-

Eidsiva tilbyr internett gjennom eget utstyr til både privat og bedriftmarkedet i Akershus.

Pris fra

489,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra breiband.no

Breiband.no

Download: 3 - 40 Mbit/s
Upload: 0,5 - 10 Mbit/s
Etableringsgebyr: 990 kr

Med produkter fra breiband får du god dekning til en lav pris.

Pris fra

299,- per mnd.

Altibox

Download/Upload: opptil 1000/1000
Etablering: 0,-

Med internett fra Altibox får du fiber som gir deg rask hastighet og god dekning.

Pris fra

649,- per mnd.

Bredbånd via satellitt

Det kan være mange grunner til å vurdere satellittbredbånd. Noen skaffer seg det fordi de bor så langt unna byer og tettsteder at ingen andre løsninger er mulig. Andre bruker det når de er ute og seiler på storhavet eller krysser Finnmark med hundespann. Det er også noen som har det som en nødløsning, hvis nettet de vanligvis benytter seg av skulle svikte.

Selv om mange ikke har hørt om det før, er internett via satellitt ingen ny teknologi. En av årsakene til at det er såpass lite utbredt, er at det har vært dyrt og hastighetsmessig begrenset. De siste årene har imidlertid prisene sunket betydelig. Samtidig som hastighetene har steget. Satellittbredbånd kan nå være en god løsning for flere enn bare eventyrlystne og dem som bor spesielt usentralt til.

Teknologien som muliggjør satellittinternett

Over 5 000 satellitter går i bane rundt jorda. Noen brukes til forskning, andre til rekognosering, mens de aller fleste sørger for kommunikasjons- og kringkastingsoppgaver. Mye av den teknologien vi benytter oss av daglig avhenger av disse satellittene. TV, radio og GPS er bare noen av de mest åpenbare eksemplene. Etter hvert har også bruken av satellitter til internett økt.

Kommunikasjonen mellom jorda og satellitten består av radiobølger og foregår på en enkel måte. Satellitten mottar først et signal fra en sender på jorda. Signalet konverteres straks det er mottatt til en sendefrekvens. Deretter sendes det videre. Hva neste stopp for signalet blir, avhenger blant annet av satellittens posisjon i forhold til den endelige destinasjonen. Er det klar bane, sendes det direkte. Skulle bestemmelsesstedet derimot være utenfor rekkevidde, må signalet videresendes via en annen satellitt først. Når signalet når fram, mottas det via parabol. Parabolantenna henger gjerne på veggen og er stilt inn slik at den peker i riktig vinkel med fri sikt til satellitten.

Mobilt bredbånd eller satellittbredbånd?

“Fri sikt” er nøkkelbegrepet her. Utover det er det svært få begrensninger når det gjelder dekning. Ettersom satellittnettet ikke er avhengig av signaler fra radiomaster, fungerer det så å si uansett hvor du måtte befinne deg. Til og med der du ikke har mobildekning.

For selv om mobilnettet er utbedret kraftig de siste årene, finnes det fremdeles områder med svært dårlig eller ingen dekning. Hvis du bor, har hytte eller skal oppholde deg i et slikt område, kan satellittbredbånd være løsningen. Da er du garantert dekning over hele Norge.

En annen grunn til å velge bredbånd via satellitt framfor mobilt bredbånd, er at leverandøren som regel tilbyr fri bruk. Med det menes null begrensninger på hvor mange episoder du kan se av favorittserien din i løpet av en måned. Ingen flere dyre datapakker når du har gått tom for månedens datakvote, med andre ord.

Hastigheter og pris

I motsetning til mobilt bredbånd, er det ganske få leverandører som tilbyr satellittbredbånd. Lite eller fraværende konkurranse gjør at prisene ikke er presset like langt ned som på mer utbredte bredbåndstyper. Det betyr videre at du ikke har like mange forskjellige abonnenter å velge mellom. Helt uten valgmuligheter står du likevel ikke.

Via Bredbånd tilbyr for eksempel tre pakker. Her er det mulig å få nedlastingshastigheter fra 5 Mbit/s til 50 Mbit/s. Sammenlignet med de raskeste fiberbredbåndene, høres 50 Mbit/s kanskje ikke mye ut. Slike hastigheter er imidlertid forbeholdt mer sentrale strøk. Derfor vil en sammenligning med ADSL være mer hensiktsmessig. Da vil det fort komme fram at satellittbredbåndet hverken er mye dyrere eller stort mer begrenset. 50 Mbit/s skulle dessuten være nok fart til å tilfredsstille selv de mest aktive internettbrukernes behov.

Dårlig ping

Når det er sagt, er det visse ulemper med satellittbredbåndet som kanskje gjør det uaktuelt for spesielt en gruppe av befolkningen: dataspillerne. All internettkommunikasjon foregår nemlig ved at mindre datapakker sendes fram og tilbake mellom sender og mottaker. Hvor rask denne prosessen er, måles i millisekunder. Vanligvis forventer man responstider, eller ping, på omkring 80 ms. Pingen på satellittbasert bredbånd kan derimot være så høy som 500-1 000 ms.

For den gjennomsnittlige internettbrukeren vil slike responstider ikke utgjøre store forskjellen. For en dataspiller som er avhengig av å reagere raskt, kan det derimot by på mye frustrasjon. Hva du skal bruke nettet til, er med andre ord et viktig hensyn å ta når du vurderer hvilken teknologi som passer for deg.

Hva synes du om tjenesten vår?

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros. Du kan vurdere oss ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

Få beste tilbud på bredbånd