Sjekk din hastighet med våt speedometer

Flere opplever at de ikke får den hastigheten som de har betalt for på bredbåndet. Det kan være flere ulike årsaker til dette. Sjekk hvor rask hastighet du har på ditt bredbånd ved å bruke testen under. 

Skjekk din hastighet

Med vår speed test kan du sjekke om du får den hastigheten på bredbåndet som du betaler for.  

Sammenlign bredbånd leverandører

TjenesteTorget hjelper deg med å innhente tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Tjenestetorget

TjenesteTorget er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. Her kan du ved ett enkelt skjema motta tilbud på beste bredbånd fra flere leverandører. Slik vil du få det beste produktet til den laveste prisen.

Pris fra

149,- per mnd.

Speedometer

Opplever du et tregt nettverk? Da bør du sjekke hastigheten med en nettfart test.

Hva er speedometer test

Et slik test vil teste din internetthastighet og du kan enkelt finne ut om du får den hastigheten du betaler for. I tillegg kan du sjekke statistikken fra ditt område. Slik at du kan se hvordan din hastighet er i forhold til andre. Tek.no har et test du kan bruke, ellers finnes det mange andre ute på det store internettet.

Bredbåndstesten gir et resultat som er rundt 80-100% av oppgitt båndbredde. Altså kan det gi en god indikasjon, men er ikke alltid 100% korrekt. I tillegg bør du være oppmerksom på at andre faktorer kan påvirke testen. Det anbefales derfor at du ikke benytter nettlinjen til andre programmer mens bredbåndsmålingen pågår. Eller at flere PC-er er tilkoblet samme bredbåndslinje.

Videre bør du også sørge for at det ikke er lav signalstyrke på det trådløse nettet. Da dette kan gi utsalg på testen. Dette er faktorer som kan vise deg et dårligere resultat enn den faktiske hastigheten. Sørg derfor for å gjennomføre testen etter retningslinjene.

Andre linjetester

Dersom du ønsker å benytte andre internett tester har du noen andre aktører her:

  • DinSide speedtest, også kalt surfometer, tilbys i to versjoner. Der en er basert på Java, og en der Java ikke er påkrevd.
  • Ookla sin test kan benyttes og er en god test som gir omfattende analyser ettersom testvolumet er stort.
  • Du kan også sjekk netthastigheten hos Itavisen (levert av nPerf).

Hvordan måles nettlinjen din

Selve testen gjøres ved at det lastes ned så mye data som mulig på ti sekunder. På denne måten måler den hastigheten på ditt bredbånd. Dette er en tjeneste som vil fungere for alle typer nett. Uansett om det er DSL, fiber eller mobilt bredbånd.

Du vil også kunne finne ut hvilken netthastighet du får på mobil, PC eller nettbrett. Tek.no sin hastighettest  bruker HTML5 som linjetest, og her kreves det at du ikke har deaktivert Javascript i nettleseren. Om du har det kan du enkelt aktivere den igjen ved å gå inn på innstillinger. Alternativt kan du benytte en av de andre hastighet testene på nett som ikke krever Java.

Trådløst internett

Sliter du med at det trådløse nettet er tregt, men har en veldig rask nettlinje. Da må du huske på at trådløst nett har sine begrensninger. Faktisk kan det trådløse nettet begrense hastigheten ned til 15-25 Mbit/s.

Videre vil også avstand og plassering i forhold til basestasjonen har betydning for hastigheten på WLAN-et ditt. En måte å kontrollere for om det trådløse nettet er dårlig, er å gjennomføre en speedtest. Men da i flere rom, med PCen på ulike tider av døgnet. Gjennomfør testen først i det rommet du vanligvis oppholder deg i. Deretter  gjennomfør testen i det rommet bredbåndsruteren befinner seg i.

Dersom du opplever økt hastighet i det rommet bredbåndsruteren er. Vil det være det trådløse nettet som du bør gjøre noe med. Dette kan du enkelt fikse ved å oppgradere ruteren din eller kjøpe en forsterker. Husk likevel på at dersom du skal teste den faktiske bredbåndshastigheten. For å sjekke om du får det du betaler for, skal du koble PC/Mac-en din direkte til ruteren med kabel.

Hastigheten varierer

Hvilket bredbånd du har vil påvirke hastigheten på nettet ditt. Det vil si at hastigheten varierer ut ifra om du har DSL-bredbånd, fiber, mobilt bredbånd, trådløst bredbånd, kabel, antennebrebånd eller satellittbredbånd. I tillegg vil hastigheten variere ut ifra hva slags tjeneste og hastighet du betaler for.

Når du tester ditt nettverk bør du derfor sammenligne med hva du betaler for i dag. Dersom du opplever et tregt internett, men hastigheten som måles er tilsvarende abonnementet. Da er det kanskje på tide å oppgradere til en høyere hastighet.

Raskere mobilt bredbånd

Forskjellige mobiloperatører tilbyr ulike hastigheter og har ulike teknologier for sine mobilnett. For å få den beste hastigheten bør du bruke 4G dekning. Selve mobilabonnementet har i utgangspunktet ikke noen begrensninger i hastigheten – i hvert fall inntil du har brukt opp din datapakke. Normal opplevd hastighet på mobilnett er 100 Mbit/s. Enkelte abonnementer tilbyr en fart ned på 50 Mbit/s og 20 Mbit/s opp.

Vanligvis snakker man om et mobilabonnement når det er snakk om mobilt bredbånd. Men man kan også få egne routere til det mobile bredbåndet slik at flere kan koble seg på slik som et vanlig trådløst nett hjemme. Mange bruker også mobiltelefonen til å dele nettverket, men med en router er det ofte en høyere datapakke man snakker om.

Fordelene med mobilt bredbånd er jo at man kan frigjøre seg fra å ha en fast kontorplass. Det er lett å ta med seg uansett om det er på farten eller til hytta, og du kommer alltid på nett. Mobilt bredbånd gir rett og slett fleksibilitet, men sørg for å sjekke hastigheten du oppnår. Hastigheten kan bli påvirket av dekningen i området. Derfor bør du sjekke dekningskart fra de ulike aktørene i markedet før du bestemmer deg for leverandøren.

Hva synes du om tjenesten vår?

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros. Du kan vurdere oss ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

Få beste tilbud på bredbånd