Få tilbud på ADSL fra flere leverandører

ADSL tok over fra ISDN og kobbles opp gjennom PSTN. Denne type bredbånd er godt utbredt i Norge, selv om andre teknoligier som Fiber og VDSL vokser fort. Nettet leveres gjennom Telenor sitt aksesnett. Konkurrenter må derfor kjøpe seg inn på linjen for å kunne selge dette videre til sine egne kunder. 

Få tilbud på ADSL fra flere leverandører

Med bredbånd via ADSL vil du raskere laste ned data til din PC enn opp. Passer perfekt til de som ikke stiller så store krav til opplastning.  

Sammenlign bredbånd leverandører

TjenesteTorget hjelper deg med å innhente tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Tjenestetorget

TjenesteTorget er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. Her kan du ved ett enkelt skjema motta tilbud på beste bredbånd fra flere leverandører. Slik vil du få det beste produktet til den laveste prisen.

Pris fra

149,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Telia

Canal digital

Download: 500 Mbit/s
Upload: 50 Mbit/s   
Bindingstid: 12
Etablering: 0,-
Dekningsgaranti og Rollover er inkludert i Telia sitt abonnement.

Pris fra

229,- per mnd.

Viasat

Bredbånd: 50 mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-

Dekker hele Norge gjennom sitt satellittbredbånd. 

Pris fra

349,- per mnd.

Få tilbud fra Telio

Telio

Mobilt bredbånd: 4G
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-

Telio mobilt bredbånd har både god dekning og lav pris.

Pris fra

149,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Ice.net

Ice.net

Download: 50 mbit/s
Upload: 20 mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-

Hos Ice.net får du mobildata med bra hastighet til en rimlig pris.

Pris fra

199,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Get

Get

Download: 1000 mbit/s
Upload: 50 mbit/s
Bindingstid: Nei
Etablering: 499,-

Hos Get får du internett både til privat og bedriftskunder i hele Norge.

Pris fra

679,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra Broadnet

Broadnet

Download/Uploadopptil 50
Bindingstid: 12 mnd                      Etablering:

Broadnet er det samme som HomeNet bare at det leverer kun til bedrifter.

Pris fra

349,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra Telenor

Telenor

Download: 75 mbit/s
Upload: 25 mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 299,-

Hos Telenor kan du velge mellom flere produkter, for å få den beste dekningen.

Pris fra

379,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra NextGenTel

NextGenTel

Download: 90 Mbit/s
Upload: 30 Mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-

NextGenTel tilbyr dekning i hele Norge, du får høy hastighet til en lav pris.

Pris fra

299,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra HomeNet

HomeNet

Download: 60 Mbit/s
Upload: 15 Mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 699.-

HomeNet bruker samme linje som Telenor. I dag har de over 55.000 kunder

Pris fra

449,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Eidsiva Bredbånd

Eidsiva

Download: 40 Mbit/s
Upload:10 Mbit/s
Bindingstid: Valgfritt
Etablering: 0,-

Eidsiva tilbyr internett gjennom eget utstyr til både privat og bedriftmarkedet i Akershus.

Pris fra

489,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra breiband.no

Breiband.no

Download: 3 - 40 Mbit/s
Upload: 0,5 - 10 Mbit/s
Etableringsgebyr: 990 kr

Med produkter fra breiband får du god dekning til en lav pris.

Pris fra

299,- per mnd.

Altibox

Download/Upload: opptil 1000/1000
Etablering: 0,-

Med internett fra Altibox får du fiber som gir deg rask hastighet og god dekning.

Pris fra

649,- per mnd.

Hva er ADSL?

Bredbåndet kom til Norge omtrent på samme tid som det nye årtusenet. Det var i form av ADSL at den norske forbrukeren skulle lære høyhastighetsnettet å kjenne. Inntil da hadde det vært ISDN som var den rådende teknologien.

For ikke å glemme det gamle PSTN-modemet, som de fleste født i første halvdel av 90-tallet aldri vil kunne glemme. På grunn av den karakteristiske og disharmoniske tilkoblingslyden.

I likhet med begge disse løsningene benyttet ADSL-teknologien seg av telefonlinja for å overføre data. Det betød at overgangen fra PSTN eller ISDN  i de aller fleste tilfeller var en smal sak. Det innebar ikke noen større inngrep enn installasjonen av et modem.

Forskjellen lå først og fremst i at teknologien utnyttet båndbredden i den eksisterende linja langt bedre. Og de første brukerne kunne allerede fra begynnelsen av nyte nedlastingshastigheter seks ganger raskere enn ISDN-løsningen og oppover. Hvor høy hastighet det i praksis var mulig å levere til hver enkelt kunde, varierte den gangen som i dag. Hvor faktorer som kabelkvalitet og hvor lang avstanden fra sentralen er.

Mer om hastigheten

Navnet til teknologien står for “Asymmetric Digital Subscriber Line”. Det kan oversettes til ikke-tekniske termer med at nettet baserer seg på en grunnleggende asymmetri mellom ned- og opplastingshastighetene. For å ta et konkret eksempel vil det si at da vi innledningsvis snakket om nedlastingshastigheter seks ganger høyere enn ISDN-nettet (384 kpbs), ville opplastingshastigheten ligge på omkring 128 kpbs.

For den alminnelige internettbrukeren bød imidlertid ikke det på noen utfordringer. Når det gjelder surfing, sjekking av e-post og nedlasting av filer er det nemlig nedlastingshastigheten som i hovedsak er avgjørende. Har man derimot planer om drive et nettsted eller andre internettbaserte tjenester, kan en god opplastingshastigheten være alfa og omega. I slike tilfeller vil SDSL med sin symmetriske opp- og nedlastingshastigheter være den naturlige DSL-løsningen.

ADSL vs. VDSL

Det aller raskeste DSL-alternativet er imidlertid VDSL og VDSL2. VDSL står for “Very-high-bitrate Digital Subscriber Line” og benytter seg i stor grad av samme teknologi som ADSL.

Forskjellen er at VDSL utnytter kobbernettets fulle og hele potensial. Det vil si at Telenors VDSL-løsning vil kunne levere mange ganger raskere ned- og opplasting på det samme nettet. Og det ofte til en bedre pris enn de fiberoptiske alternativene.

Et annet moment som taler i VDSL-teknologiens favør. Er at den i større grad synes å levere de hastighetene som leverandøren lover. Når det er sagt, er det imidlertid store begrensninger på hvem som kan få VDSL. Det skyldes at avstanden til nærmeste telefonsentralen er helt avgjørende, og at telefonsentralen må være oppgradert til VDSL-teknologien.

Teknologien i dag

Til å begynne med var det kun Telenor som leverte ADSL. I og med at kobbernettet er bestemt åpent fra statlig hold, kom det imidlertid raskt mange nye konkurrenter til.

Det er fremdeles en god del bredbåndsleverandører som tilbyr denne teknologien. Og ettersom mange av disse i stor grad opererer uavhengig av Telenor, kan enkelte leverandører tilby høyere hastigheter enn Telenor. Til tross for at det er sistnevntes linjer tjenesten leveres gjennom.

Hvor lenge denne teknologien vil fortsette å være et alternativ for norske internettbrukere gjenstår å se. Telenor kunngjorde nemlig allerede i 2012 at kobbernettets tid var over og at en utfasing skulle igangsettes. Det viste seg imidlertid at det mange steder i landet ikke fantes gode nok alternativer til kobbernettet. Utfasingen måtte dermed settes på vent.

I 2018 gikk imidlertid Telenor ut med et nytt budskap om utfasing. Denne gangen mener de at fiber– og mobilnettet er godt nok utbygget til å kunne erstatte kobbernettet fullstendig.

Hva synes du om tjenesten vår?

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros. Du kan vurdere oss ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

Få beste tilbud på bredbånd