Få tilbud på IP-Telefoni fra flere leverandører

IP Telefoni har vært siden slutten av 90-tallet. Da var ikke tjenesten like utbredt som den er i dag. Når det først ble populært tok det virkelig av med denne tjenesten. Denne tjenesten sees ofte på som den moderne fasttelefonen alle hadde hjemme før.

Få tilbud på IP-Telefoni fra flere leverandører
Få tilbud på IP-Telefoni fra flere bredbåndleverandører slik at du kan sammenligne og få det beste.

Sammenlign bredbånd leverandører

TjenesteTorget hjelper deg med å innhente tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Tjenestetorget

TjenesteTorget er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. Her kan du ved ett enkelt skjema motta tilbud på beste bredbånd fra flere leverandører. Slik vil du få det beste produktet til den laveste prisen.

Pris fra

149,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Telia

Canal digital

Download: 500 Mbit/s
Upload: 50 Mbit/s   
Bindingstid: 12
Etablering: 0,-
Dekningsgaranti og Rollover er inkludert i Telia sitt abonnement.

Pris fra

229,- per mnd.

Viasat

Bredbånd: 50 mbit/s Bindingstid: 12 mnd Etablering: 0,- Dekker hele Norge gjennom sitt satellittbredbånd.

Pris fra

349,- per mnd.

Få tilbud fra Telio

Telio

Mobilt bredbånd: 4G
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-

Telio mobilt bredbånd har både god dekning og lav pris.

Pris fra

149,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Ice.net

Ice.net

Download: 50 mbit/s
Upload: 20 mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-

Hos Ice.net får du mobildata med bra hastighet til en rimlig pris.

Pris fra

199,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Get

Get

Download: 1000 mbit/s
Upload: 50 mbit/s
Bindingstid: Nei
Etablering: 499,-

Hos Get får du internett både til privat og bedriftskunder i hele Norge.

Pris fra

679,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra Broadnet

Broadnet

Download/Uploadopptil 50
Bindingstid: 12 mnd                      Etablering:

Broadnet er det samme som HomeNet bare at det leverer kun til bedrifter.

Pris fra

349,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra Telenor

Telenor

Download: 75 mbit/s
Upload: 25 mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 299,-

Hos Telenor kan du velge mellom flere produkter, for å få den beste dekningen.

Pris fra

379,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra NextGenTel

NextGenTel

Download: 90 Mbit/s
Upload: 30 Mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-

NextGenTel tilbyr dekning i hele Norge, du får høy hastighet til en lav pris.

Pris fra

299,- per mnd.

Motta tilbud på bredbånd fra HomeNet

HomeNet

Download: 60 Mbit/s
Upload: 15 Mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 699.-

HomeNet bruker samme linje som Telenor. I dag har de over 55.000 kunder

Pris fra

449,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra Eidsiva Bredbånd

Eidsiva

Download: 40 Mbit/s
Upload:10 Mbit/s
Bindingstid: Valgfritt
Etablering: 0,-

Eidsiva tilbyr internett gjennom eget utstyr til både privat og bedriftmarkedet i Akershus.

Pris fra

489,- per mnd.

Få tilbud på bredbånd fra breiband.no

Breiband.no

Download: 3 - 40 Mbit/s
Upload: 0,5 - 10 Mbit/s
Etableringsgebyr: 990 kr

Med produkter fra breiband får du god dekning til en lav pris.

Pris fra

299,- per mnd.

Altibox

Download/Upload: opptil 1000/1000
Etablering: 0,-

Med internett fra Altibox får du fiber som gir deg rask hastighet og god dekning.

Pris fra

649,- per mnd.

Hva er IP-telefoni?

Norske telefonkunder har kunnet benytte seg av IP-telefoni siden slutten av 90-tallet. På den tiden var det en forholdsvis lite utbredt tjeneste, og Norge var tidlig ute i verdenssammenheng. Riktignok gikk det noen år før bruken av IP-telefoni virkelig tok av. Da det først skjedde, gikk det ikke lang tid før teknologien truet med å legge ned fasttelefonen.

IP-telefon, eller bredbåndstelefon, som det ofte også kalles, er på mange måter det moderne svaret på den gode gamle fasttelefonen. I motsetning til den analoge fasttelefonen, er en bredbåndstelefon imidlertid ikke avhengig av telefonlinja. Talesignalet sendes nemlig i stedet som datapakker gjennom internettforbindelsen din.

For at overføringen skal kunne finne sted, må det analoge signalet først digitaliseres. Dette skjer gjennom en adapter enten i eller utenfor selve telefonapparatet. Når digitaliseringen av det analoge signalet er utført, overføres samtalen over nettet på samme måte som annen data.

IP-telefoni i dag

Til å begynne med var det ikke uvanlig med forstyrrelser og generelt dårlig lydkvalitet på samtalen. Årsaken til det var at samtaledataen ofte kjempet om båndbredden på lik linje med annen datatrafikk. Etter hvert som teknologien har utviklet seg, er imidlertid kvaliteten og stabiliteten på alle måter blitt bedre. I dag er IP-telefoni i så måte på høyde med andre former for telefoni.

Alt annet enn mobiltelefon vil for enkelte lyde som en gammel trend i dagens mobildominerte verden. Til tross for det er IP-telefonen et ikke bare viktig, men uunnværlig hjelpemiddel i manges hverdag. Det gjelder ikke bare privatlivet, men også som en del av manges arbeidsdag. For mange bedrifter er det nemlig en del faktorer som gjør bredbåndstelefoni mer attraktiv enn mobil.

Hvorfor IP-telefoni?

Lave kostnader er kanskje det vanligste argumentet for anskaffelse av IP-telefon. For de aller fleste vil nemlig det å ha bredbåndstelefon være langt rimeligere enn både tradisjonell fasttelefon og mobil. Andre grunner til at mange bedrifter velger bredbåndstelefoni over mobiltelefon, har med ting som komfort og lydkvalitet å gjøre.

Slikt står kanskje ikke øverst på prioriteringslista hos privatpersoner som ringer gjennomsnittlig mye. Men hvis du sitter en stor del av arbeidsdagen din i telefonen, er det klart at sånt blir av betydning.

Enkelte bedrifter synes også at det å ha all kommunikasjon gående over samme nett er praktisk infrastrukturelt sett. For privatpersoner er det nok likevel andre faktorer som teller mer. Bare det å ha en felles kommunikasjonskanal i hjemmet kan være nyttig for mange. Spesielt hvis barna er for unge til å ha egne mobiltelefoner.

Med en IP-telefon vil man for eksempel fremdeles kunne ringe og høre om de har kommet trygt hjem fra skolen. Det vil også være en måte barna kan nå venner på uavhengig av foreldrenes mobiltelefon.

Leverandører, tjenester og abonnementer

De fleste internettilbydere leverer bredbåndstelefoni i tillegg til bredbånd. Telio, Telenor, Get og Altibox er blant de største leverandørene, bare for å nevne noen. Mange vil tilby deg å kjøpe en trådløs IP-telefon med abonnementet.

Disse vil ved første øyekast ligne på nyere, trådløse modeller av fasttelefonen. Ser man på de eldre modellene skiller de nye seg ut på en helt generell basis. Man kan nemlig ta de med og bruke de helt andre steder i verden. Alt du behøver er nettilgang.

En slik løsning kan være spesielt attraktiv for den som tilbringer deler av året utenlands. Da er det bare å pakke telefonapparatet i kofferten og legge av gårde. Så fort telefonen har nettilgang, kan du ringe med akkurat samme telefonnummer til nøyaktig samme pris som i Norge. Stort mer forutsigbart blir det ikke.

Er IP-telefoni noe for meg?

Som vi har sett kan bredbåndstelefoni passe til alt fra bedrifter og småbarnsfamilier til pensjonister med feriebolig i Alicante. Det koker til syvende og sist ned til hvilke behov og ønsker man har. For mange er det å ha et kontaktpunkt som hele familien kan benytte seg av viktig. Andre igjen kunne ikke tenkt seg å bytte ut fasttelefonen om de så fikk den nyeste iPhone-modellen kastet etter seg.

Nå som Telenor har kunngjort utfasingen av kobbernettet, vil imidlertid IP-telefonen snart være det eneste alternativet til mobil. Forhåpentligvis kommer det fram av dette at det kanskje ikke er et så dårlig alternativ.

Få beste tilbud på bredbånd