Bredbånd fra Altibox

Altibox er en av de første som leverte fiberbredbånd i Norge. De har vokst mye på få år, og har i dag over 500.000 abonnenter.  Totalt sett er det 1,2 millioner som bruker bredbåndtjenestene deres. De leverer i dag TV-, IP-telefoni- og intetnettprodukter over fiberkabelen og er stadig under utvikling. 

Innhent tilbud på bredbånd fra Altibox

Altibox er en bredbåndleverandør i Norge som leverer internett både til kunder i Norge og Danmark. 

Altibox

Download/Upload: opptil 1000/1000
Etablering: 0,-

Med internett fra Altibox får du fiber som gir deg rask hastighet og god dekning.

Pris fra

649,- per mnd.

Altibox

Altibox er en del av det rogalandsbaserte Lyse-konsernet. Ved hjelp av en rekke lokale og regionale samarbeidspartnere leverer de bredbånd, TV- og telefonitjenester til over en halv million kunder. Hovedkontoret finner man i Stavanger og sysselsetter i alt 170 personer.

Fra begynnelsen av har det vært viktig for dem å kunne gi kundene sine rask og stabil internettilgang. Det har de fått til, ved konsekvent å strekke en egen fiberkabel til hver enkelt husstand eller bedrift. Slik at den fulle og hele båndbredden kun deles mellom de som bor eller arbeider der. Denne løsningen gir også kunden symmetriske hastigheter. Noe som betyr at du kan laste opp data like fort som du laster ned.

Gjennom tidene

Altibox ble etablert under navnet Lyse Tele i 2001. De hadde som uttalt mål om å nå 28 000 fiberabonnementer innen 2017. Da 2017 nærmet seg, hadde de imidlertid allerede skaffet seg godt over 400 000 kunder. “Behovet for bredbånd eksploderer,” som konserndirektør Toril Nag sa i et intervju med nettavisa Digi.no i 2015.

Siden 2001 har de signert avtaler med over 40 samarbeidspartnere. En forretningsmodell som har vært helt avgjørende for ekspansjonen de gjennomgikk de første årene. Lyse Tele skiftet navn til Altibox i 2009, og er fremdeles 100 prosent eid av moderselskapet Lyse. I 2012 ble de kåret til Europas beste fiberoperatør av FTTH Counsil Europe.

Kundeservice

Analysebyrået EPSI utfører årlig målinger av kundetilfredshet og -lojalitet innen en rekke tjenesteområder, deriblant bredbånd, TV og telefoni. Innen kategorien bredbånd har de fått topplasseringen i ni år på rad og gjorde det også i 2018 også. Slike resultater skyldes ikke bare en gode og stabile opplevelser med selve tjenestene, men også tillitsvekkende merkevarebygging og kundeforhold. Også i bedriftsmarkedet har bredbånd gjort det bra når det gjelder kundetilfredshet, de siste årene.

Priser og tjenester

I dag tilbyr de pakkeløsninger i tre forskjellige prisklasser: medium, standard og pluss. Pakketilbudene inkluderer fiber med hastigheter fra 80 til 1000 Mbit/s ned- og opplasting, TV og opptil 500 timer opptak. Er du kun er ute etter raskt fibernett, tilbyr de også internett uten TV.

For en tusenlapp ekstra inkluderer de signalforsterkeren Wifi Pluss. Som vil gi deg tilfredsstillende forbindelse i alle rom og etasjer. Har du derimot en mindre leilighet, eventuelt hus på ett plan. Er det sannsynlig at du klarer deg fint med bare en hjemmesentral.

I 2018 lanserte de en app for apple TV. Det betyr at kunder som har den nye Altibox TV kan se på tv-innholdet på en ny måte. Her kan du både bruke opptak og sette opp programmer som dine favoritter. Med andre ord kan du ta med deg favorittprogrammene dine hvor du vil og når du vil

Som kunde kan du også uten ekstra kostnader benytte deg av strømmetjenesten TV Overalt. Ved hjelp av en app tillater denne deg å se TV, filmer og serier på nettbrett, PC eller mobil. Tjenesten er for øvrig bygd videre på konseptet Chill. Som ble lansert allerede i 2011 og var en av de første av sitt slag.

Speedometer

En ting er den oppgitte opp- og nedlastingshastigheten. En annen er den du faktisk opplever når det streames film og musikk for fullt i alle rom. Mange ledd er involvert, og en hel del faktorer kan gjøre at nettet ditt ikke leverer like høye hastigheter som det burde.

Det kan derfor være lurt å måle den reelle hastigheten på nettet ditt. Slik at du vet at du utnytter linjekapasiteten fullt ut. Testen kan brukes til å sjekke hastigheten på mobilt bredbånd, fiber, adsl og mye mer. 

Du kan gjerne bruke vår hastighetstest. Den hjelper deg med å holde oversikten over hvilken hastigh bredbåndet ditt faktisk leverer. Kobler du PC-en til hjemmesentralen med kabel før du benytter deg av speedtesten, måler du linjekapasiteten på mest mulig direkte måte. Deretter kan du kjøre testen via eventuelle trådløse routere eller signalforsterkere og se om du finner en flaskehals der.

Hastigheten bør ligge på minst 90 prosent av den som er oppgitt av leverandøren. Gjør den ikke det, kan det hende at du må gå over og oppgradere deler av utstyret ditt.

Hva synes du om tjenesten vår?

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros. Du kan vurdere oss ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

Få beste tilbud på bredbånd