Bredbånd Kristiansand

Trenger du bredbånd i Kristiansand? Da er du heldig, for her er det mange leverandører å velge mellom. Med flere leverandører blir konkurransen stor og som kunde kan du nye godt av dette. Ved å innhente tilbud på bredbånd gjennom en sammenligningstjeneste vil bredbåndleverandørene vite at de er i konkurranse om deg som kunde. Og kanskje er de villig til å strekke seg litt lengre. 

Få det beste tilbudet på bredbånd i Kristiansand

Med mange bredbåndleverandører i Kristiansand, vil du kunne få riktig bredbånd til ditt behov. 

TjenesteTorget hjelper deg med å innhente tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Tjenestetorget

TjenesteTorget er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. Her kan du ved ett enkelt skjema motta tilbud på beste bredbånd fra flere leverandører. Slik vil du få det beste produktet til den laveste prisen.

Pris fra

149,- per mnd.

Bredbånd til fastboende og feriegjester

Helt sør i landet ligger landets sjette største kommune Kristiansand. Med både faste beboere og mange sommergjester er det et stort behov for bredbånd til hjem og fritidshytter. Det finnes mange forskjellige løsninger for bredbånd og ulike tilbud fra leverandører. 

 

Mobilt bredbånd

For de mange med hytter og fritidshus som ønsker tilgang på internett kan mobilt bredbånd være en god løsning. Det er fleksibelt og ofte billigere enn andre løsninger.

Tilgang via mobilen

Dersom du kun trenger tilgang på datamaskinen din for å sjekke mail eller andre mindre gjøremål kan det holde og bruke mobilen som hotspot. Da deler man mobildata fra telefonen og kobler på datamaskinen som man ville gjort med et WiFi. 

Med denne metoden kan du bruke det abonnementet på mobilen du allerede har og betaler for. Eventuelt kan man justere opp mengden mobildata tilgjengelig i måneden i perioder man trenger mer. Som for eksempel i ferien når man ønsker å dele internett på hytta.

Store leverandører som Telenor og Telia har de siste årene satset stort på å bygge ut 3G- og 4G-nettet. Det betyr at det i dag er svært god dekning over store deler av landet. 

Bredbånd for de på reise

Mange ønsker å bruke mobilt bredbånd i hjemmet og andre har kanskje et større forbruk på hytta. Da kan mobilt bredbånd være løsningen. En ruter settes opp og man kan koble datamaskinen på den for å få tilgang på internett. Mobilt bredbånd bruker ofte 5G-nettet, som har blitt mye bedre de siste årene. Ice.net har satset spesielt på denne typen bredbånd. 

Flere leverandører har pakker med ulik mengde data og pris, så her kan man finne den avtalen som passer til akkurat sitt forbruk. Noen opererer også med fleksible pakker der man kan justere mengden opp og ned i løpet av året, etter behov. 

 

Fiber i Kristiansand

Som i resten av landet, har det vært fokus på utbygging av fiber i Kristiansand. Blant annet tilbyr selskapet Fiber Sør AS såkalt kabling, altså å legge kabler slik at man kan få tilgang på fiber. Deretter kan man velge hvilken leverandør man selv ønsker til internett, TV og telefoni. Dermed kan man få en god deal med pakke på alle tre tjenestene. Slik kan man spare mye penger

Fiber er en teknologi som bruker fiberoptikk, og signalene sendes med lysets hastighet. Det gir lynraskt internett og svært høy kapasitet. Faktisk nesten ubegrenset hos de fleste leverandører. Selv om det kan koste litt å grave kabler får man igjen for pengene gjennom den høye kvaliteten. Det er optimalt for husstander med høyt forbruk og behov for bra tilgang. 

 

Andre muligheter for bredbånd

I tillegg til mobilt bredbånd og fiber, finnes det noen andre løsninger. Det er ikke alle som har tilgang på fiber og kanskje ikke anser mobilt bredbånd som optimalt. Da kan satellitt og/ eller antenne være en måte å få internett til sitt hus. Har du dekning for å motta signaler på TV-parabol, har du også mulighet til satelittbredbånd. Men man kan nok som regel ikke forvente like bra kvalitet fra satellitt som med fiber. 

Mange bruker fremdeles ADSL-kabler, som også fungerer. Den nye utgaven heter VDSL-kabler, og gir ekstremt hurtig internett med enorm kapasitet. Det anbefales til deg som gamer mye eller trenger solid tilgang til andre formål. Hvis du bor innenfor radiusen til en sentral, kan du ha muligheten til en slik løsning. 

Det finnes ulike leverandører for alle typer bredbånd, så det er lurt å sjekke hva som finnes før du velger leverandør. På den måten kan man spare mye penger

Hva synes du om tjenesten vår?

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros. Du kan vurdere oss ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

Få beste tilbud på bredbånd