Bredbånd fra breiband.no

Breiband.no jobber for å levere bredbånd til alle i Norge uansett hvor du bor. Gjennom satellitt og egne 5G-teknologi leverer de faktisk bredbånd til over 140 kommuner i Norge. Mangler du god dekning til ditt bredbånd? Da kan det hende at de kan levere god dekning til deg. 

Få tilbud på bredbånd fra breiband.no og flere levereandører, deretter kan du sammenligne og velge det beste tilbudet.

Breiband jobber for at alle i hele Norge skal ha tilgang på god bredbåndsdekning. Mangler du dekning kan du få det via satellitt.  

Få tilbud på bredbånd fra breiband.no

Breiband.no

Download: 3 - 40 Mbit/s
Upload: 0,5 - 10 Mbit/s
Etableringsgebyr: 990 kr

Med produkter fra breiband får du god dekning til en lav pris.

Pris fra

299,- per mnd.

Breiband.no

Breiband er et norsk telekommunikasjonsselskap som jobber for at folk i Distrikts-Norge skal få tilgang til stabilt og raskt internett. Det er ikke til å stikke under stol at bredbåndstilbudet blir dårligere så fort man kommer utenfor de store byene.

Deretter synker det i takt med befolkningstettheten inntil det knapt er noe tilbud igjen overhodet. Det er en situasjon de finner uholdbar, og har en ønske om å gjøre noe med. Deres ledende tanke er at man skal kunne bo og arbeide hvor man vil i Norge. Og fremdeles ha tilgang til bredbånd.

Breiband har kontorer i Vestby i Akershus med omkring 45 ansatte. De leverer bredbånd til helårsboliger og hytter så vel som bedrifter. Og har blant andre Jernbaneverket, Norsk Tipping, Posten og Statens vegvesen som kunder.

Gjennom tidene

Breiband ble etablert som Direct Connect i april 2003. I forbindelse med sammenslåingen med selskapet Viken Komtek AS, endret Direct Connect navn i 2014 til Breiband.no.

I begynnelsen mottok de finansiell støtte fra statens program for bredbåndsbaserte tjenester Høykom. Som blant annet hadde som mål å gi samtlige norske husstander tilgang til bredbånd. I dag kan de tilby antennebredbånd i så mye som 140 kommuner, samt satelittbredbånd til resten av landet.

Breiband – Dekningskart

Den særegne geografien i vårt langstrakte land kan by på mange utfordringer når det gjelder bredbåndsutbygging. Breiband ser for seg en trådløs framtid, der både tid- og pengekrevende kabelstrekking og graving er overflødig. Med antennebredbånd behøver ikke utbyggingen å ta mer enn noen uker. Ettersom det er langt færre forskrifter og vær- og terrengmessige forhold å ta hensyn til.

I dag utvider de bredbånddekningen ikke bare til steder hvor det bor for få folk. Men også der det er for vanskelig eller for kostbart for andre bredbåndstilbydere å strekke fiberkabel.

For mer informasjon om hvor langt unna deg deres sendere er plassert, kan du konsultere dekningskartet på deres hjemmesider. Eller laste ned en app som hjelper deg med å sjekke dekningen der du er. De har også en egen app, som er tilgjengelig både på App Store og Google Play.

Skulle det vise seg at det ikke er noen sendere i nærheten, og at utsiktene for utbygging dessuten er dårlige. Kan satellittbredbånd være løsningen. Satellitten de benytter seg av dekker hele Norge og leverer hastigheter fra 5 til 20 Mbit/s. Avhengig av trafikken på nettet.

Hastighet og teknologi

Breiband har over 1 300 sendere fordelt på 140 kommuner. For best mulig signal og hastighet må du bo innen en radius på 8-10 kilometer og ha fri sikt til senderen. Ved fri sikt skal 5GHz-teknologien som de benytter seg av kunne levere oppmot 10 Mbit/s nedlastingshastighet og svært lav svartid.

Hvis det ikke lar seg gjøre, kan du få hjelpe til å montere såkalte “speil”. De videresender signalet forbi eventuelle hindringer. Signalet ankommer til slutt en antennemottaker som sitter skrudd fast med to skruer på hus- eller hytteveggen din. Deretter kan du snart ta i bruk det nesten helt kabel- og inngrepsfrie bredbåndet fra Breiband.no.

Test gjerne hastigheten din med bredbåndstesten vår. Så er du sikker på at du får den hastigheten du betaler for. Her kan du teste mobilt bredbånd, fiber og andre bredbåndstyper. 

Hva synes du om tjenesten vår?

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros. Du kan vurdere oss ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

Få beste tilbud på bredbånd