Bredbånd Stavanger

Konkurransen blant bredbåndleverandørene i Stavanger er stor. Trenger du et raskt bredbånd? Da har du mange ulike hastigheter og produkter du kan velge mellom. I tillegg vil du kunne få enda bedre pris ved å innhente tilbud fra flere. På denne måten vil du finne rett produkt til en lavere pris.

Med mange leverandører i Stavanger er konkurransen stor. Bruk dette til din fordel og få enda billigere bredbånd.

Med mange leverandører i Stavanger er konkurransen stor. Bruk dette til din fordel og få enda billigere bredbånd.

TjenesteTorget hjelper deg med å innhente tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Tjenestetorget

TjenesteTorget er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. Her kan du ved ett enkelt skjema motta tilbud på beste bredbånd fra flere leverandører. Slik vil du få det beste produktet til den laveste prisen.

Pris fra

149,- per mnd.

Bredbånd Stavanger

Med andre ord er det mange privatpersoner og bedrifter som er avhengig av bredbånd med topp kvalitet for å kunne operere optimalt. Et stort potensielt marked gir høy konkurranse blant leverandørene, og kunder får dermed mye å velge mellom. Både når det gjelder ulike løsninger for bredbånd og gode tilbud. 

 

Fiber

Det har de siste årene blitt satset stort på å bygge ut fibernettet i Stavanger. Dette har blir gjort delvis av private og delvis av kommunale virksomheter.  I dag er det flere aktører som tilbyr fiber i Stavanger.

 Den mest kjente er nok Lyse Fiber som leverer tjenester fra Altibox. De har tidligere blitt kritisert for å ha svært høye priser for etablering, men har nå senket prisene. Man kan få gode avtaler på TV og internett i én, slik at du både kan få billig bredbånd og få mye for pengene. Lyse-konsernet er eid av 16 kommuner i og rundt Stavanger. Dermed er selskapet opptatt av å gi tilbake til samfunnet slik som til lokale lag og foreninger. 

Fiberbredbånd gir lynraskt internett fordi det bruker fiberoptikk. Det betyr at signaler sendes med lysets hastighet. For å få fiber i hjemmet ditt må det først bli lagt kabler i nabolaget før det må graves en kabel helt inn til husveggen. Prisen på dette varierer hos forskjellige leverandører

Når det praktiske er i orden kan du nyte internett med svært høy hastighet og god kapasitet. Det er viktig for de fleste husstander i dag som trenger god tilgang for streaming, surfing og andre aktiviteter. 

 

Bredbånd gjennom mobilen

En annen mulighet for å få tilgang til internett er via mobilt bredbånd. Da kan man enten bruke mobilen som kilde eller sette opp et mobilt bredbånd via en ruter. Det er en god løsning hvis man enten har et ganske lite forbruk eller ønsker en lettvint løsning. Etter mange år med stor satsing på utbygging av mobildatanettverket er det god dekning de fleste steder i landet. 

Mobilen som hotspot

Kanskje skal du skal på hytta eller ut på reise og trenger internett for å sjekke mail eller værmeldingen på datamaskinen din. Da kan mobilen din være til hjelp. Man kan skru på «delt internett»-funksjonen i innstillinger og vipps blir telefonen din til en kilde for internett. Da kan man enkelt koble til datamaskinen og få tilgang til internett. 

Det har som sagt vært en omfattende utbygging av 3G- og 4G-nettverket. De fleste leverandører har et kart der man kan se en oversikt over dekning landet rundt. Da kan man enkelt sjekke hvordan forholdene er der du for eksempel har hytte. 

Med denne metoden bruker man av den datamengden man allerede har i abonnementet sitt. Dersom du trenger litt ekstra for å dele med datamaskinen kan mengden enkelt justeres opp. Dette kan de fleste gjøre i en app på mobilen. 

Mobilt bredbånd

En annen mulighet er å sette opp en liten ruter. Slik at du får mobilt bredbånd, da som oftest fra 5G-nettet. Dette kan være en god løsning på hytta dersom du har lyst til å kunne streame serier eller surfe. Men uten at du har tilgang på kabler med tilførsel av internett.

Flere leverandører som Ice.net har spesialisert seg på å tilby god dekning via mobilnettet. De dekker de fleste delene av landet, men dette kan man sjekke på et dekningskart. 

 

Andre muligheter i Stavanger

Noen har fremdeles ikke tilgang på fiber, og synes kanskje mobilt bredbånd ikke passer. Da finnes det andre løsninger som ADSL-kabler eller VDSL-kabler. Sistnevnte er optimalt for deg som gamer mye eller trenger svært høy hastighet til andre formål. Sjekk om du bor i nærheten av en sentral som kan tilby det.  

Satellitt og antenne er også tilgjengelig, men dette har ofte noe lavere hastighet enn fiber. Det finnes mange ulike typer bredbånd, så det er lurt å undersøke eget behov før man bestemmer seg. 

Hva synes du om tjenesten vår?

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros. Du kan vurdere oss ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

Få beste tilbud på bredbånd