Bredbånd Ålesund

En by som består av så mange innbyggere har naturligvis flere leverandører å velge mellom. Faktisk er konkurransen ganske stor. Noe som er positivt for deg som kunde. Om du innhenter tilbud fra flere og sammenligner, vil du fort finne det beste bredbåndet til lavest pris. 

Få det beste tilbudet på bredbånd i Ålesund

Ålesund by har stor etterspørsel etter bredbånd og mange tilbydere. Bruk dette til din fordel og få billig bredbånd

TjenesteTorget hjelper deg med å innhente tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Tjenestetorget

TjenesteTorget er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. Her kan du ved ett enkelt skjema motta tilbud på beste bredbånd fra flere leverandører. Slik vil du få det beste produktet til den laveste prisen.

Pris fra

149,- per mnd.

Mange muligheter til en god pris

Det er mange ulike løsninger for bredbånd. Ålesund er en folkerik by og det er derfor stor konkurranse mellom leverandørene om å kapre kunder. Da kan du som kunde få en god avtale til en rimelig pris. Det er lurt å sammenligne ulike tilbud for å finne den beste dealen for deg.

Fiber

Bredbånd via fiber har vært tilgjengelig for noen utvalgte områder i Ålesund, men satsingen på å bygge ut fibernettet har eskalert de siste årene. En stor aktør i fylket har vært StayOn. De har vært en viktig leverandør av bredbånd til både private og bedrifter i lang tid. Men i sammenheng på satsningen på fiber har de endret navn til Nordvest Fiber og eies nå halvparten av Lyse og halvparten av NTE (Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk). 

Det nye selskapet Nordvest Fiber skal altså satse på fiber i Ålesund og områdene rundt de neste årene. I første omgang er det Altibox som leverer tjenester som internett, TV og telefoni. De har ulike pakker med rabatterte priser som kan være en god deal dersom du velger alle tre tjenester fra samme leverandør. 

Dersom det ikke allerede finnes fiber i ditt nabolag, er det lurt å gå sammen med naboer og melde interesse for dette. Da kommer en bedrift (som Nordvest Fiber) og legger kabler for fiber i området. Deretter graves kabler helt inn til husveggen slik at husstanden kan koble seg på fiber-nettet. Dette arbeidet kan koste litt penger, men det blir billigere jo flere som går sammen og «spleiser» på kabler i området. 

Fiberoptikk

Fiber er en relativt ny teknologi som benytter seg av fiberoptikk. Dette innebærer at tynne glassfiber frakter signaler med lysets hastighet. Det gir ekstremt hurtig internett som er stabilt og har stor kapasitet. Det er en god løsning for husstander med mange medlemmer, bedrifter eller andre med behov for bredbånd av høy kvalitet

Sjekk hjemmesiden til din lokale leverandør for detaljert oversikt over priser og kostnader for etablering. Dersom du og dine naboer ønsker fiber kan dere ta kontakt og melde interesse for graving av kabler. 

 

Mobilt bredbånd

Tilgang til internett ved hjelp av mobilt bredbånd blir en stadig mer populær løsning. Med en storstilt satsing på å bygge ut det mobile nettverket er det i dag god dekning i store deler av landet. Dermed kan bruke dette nettverket for å få internett på andre enheter enn kun mobilen. 

Dele internett fra mobilen

Skal du en kort tur på hytta eller på reise, er det ikke alltid nødvendig med et bredbånd for å få internett på datamaskinen. Man kan enkelt dele internett ved å bruke mobilen som et hotspot. Da kan man koble på datamaskinen slik man ville ha gjort med et WiFi og få tilgang på 3G- og 4G-nettet. Med denne metoden bruker man den datamengden man allerede betaler for i sitt abonnement til mobilen. I perioder kan man justere opp mengden data dersom det er behov for det. 

Bredbånd på hytta

Ved større behov, slik som på hytta, kan mobilt bredbånd være en mulighet. Da setter man opp en liten ruter og får tilgang til internett via 5G-nettet. Man kan da streame filmer, sjekke mail eller surfe på nettet. Flere leverandører har pakker med ulik mengde data, og dette er ofte fleksible avtaler der man kan øke eller minke mengden data etter behov. 

Selskapet Ice.net har satset spesielt på å bygge ut 5G-nettet den siste tiden. Derfor har de i dag god dekning og gode priser på pakker til mobilt bredbånd. Sjekk dekningskartet på deres hjemmeside for å se om du har tilstrekkelig dekning på din hytte til å få mobilt bredbånd. 

 

Andre alternativer

Ikke alle har mulighet til å fiber, og mobilt bredbånd passer kanskje ikke for alle. Heldigvis finnes det andre muligheter som ADSL-linje eller VDSL-linje. Sistnevnte gir lynraskt internett og egner seg godt til deg som spiller mye eller trenger stor kapasitet til andre formål. Dersom du bor innenfor radiusen til en sentral kan du ha mulighet til dette. 

Noen leverandører tilbyr også satellitt- eller antenne-bredbånd. Dette gir ofte noe lavere hastighet enn fiber, men kan være en god løsning dersom du ikke har god dekning med mobilnettverket. Breiband.no er en stor tilbyder på dette området og dekker store deler av landet.

Hva synes du om tjenesten vår?

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros. Du kan vurdere oss ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

Få beste tilbud på bredbånd