Få tilbud på internett abonnement
De fleste av oss er avhengig av internett, uansett om det er i arbeid eller privat. Dette gjør at det er mange som tilbyr internett abonnement. Vi hjelper deg med å innhente tilbud fra flere leverandører og sammenligne. På denne måten finner du riktig abonnement til lavest pris.
Vi hjelper deg med å innhente tilbud på internett. På denne måten sparer du både tid og penger.
Sammenlign bredbånd leverandører
Tjenestetorget
TjenesteTorget er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. Her kan du ved ett enkelt skjema motta tilbud på beste bredbånd fra flere leverandører. Slik vil du få det beste produktet til den laveste prisen.
Pris fra
149,- per mnd.
Canal digital
Download: 500 Mbit/s
Upload: 50 Mbit/s
Bindingstid: 12
Etablering: 0,-
Dekningsgaranti og Rollover er inkludert i Telia sitt abonnement.
Pris fra
229,- per mnd.
Viasat
Bredbånd: 50 mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-
Dekker hele Norge gjennom sitt satellittbredbånd.
349,- per mnd.
Telio
Mobilt bredbånd: 4G
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-
Telio mobilt bredbånd har både god dekning og lav pris.
Pris fra
149,- per mnd.
Ice.net
Download: 50 mbit/s
Upload: 20 mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-
Hos Ice.net får du mobildata med bra hastighet til en rimlig pris.
Pris fra
199,- per mnd.
Get
Download: 1000 mbit/s
Upload: 50 mbit/s
Bindingstid: Nei
Etablering: 499,-
Hos Get får du internett både til privat og bedriftskunder i hele Norge.
Pris fra
679,- per mnd.
Broadnet
Download/Upload: opptil 50
Bindingstid: 12 mnd Etablering:
Broadnet er det samme som HomeNet bare at det leverer kun til bedrifter.
Pris fra
349,- per mnd.
Telenor
Download: 75 mbit/s
Upload: 25 mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 299,-
Hos Telenor kan du velge mellom flere produkter, for å få den beste dekningen.
Pris fra
379,- per mnd.
NextGenTel
Download: 90 Mbit/s
Upload: 30 Mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 0,-
NextGenTel tilbyr dekning i hele Norge, du får høy hastighet til en lav pris.
Pris fra
299,- per mnd.
HomeNet
Download: 60 Mbit/s
Upload: 15 Mbit/s
Bindingstid: 12 mnd
Etablering: 699.-
HomeNet bruker samme linje som Telenor. I dag har de over 55.000 kunder
Pris fra
449,- per mnd.
Eidsiva
Download: 40 Mbit/s
Upload:10 Mbit/s
Bindingstid: Valgfritt
Etablering: 0,-
Eidsiva tilbyr internett gjennom eget utstyr til både privat og bedriftmarkedet i Akershus.
Pris fra
489,- per mnd.
Breiband.no
Download: 3 - 40 Mbit/s
Upload: 0,5 - 10 Mbit/s
Etableringsgebyr: 990 kr
Med produkter fra breiband får du god dekning til en lav pris.
Pris fra
299,- per mnd.
Altibox
Download/Upload: opptil 1000/1000
Etablering: 0,-
Med internett fra Altibox får du fiber som gir deg rask hastighet og god dekning.
Pris fra
649,- per mnd.
Internettabonnement
Det finnes et vell av internettleverandører og -teknologier der ute. Skulle man danne seg en oversikt over alle, kan det for mange bli en overveldende oppgave. Heldigvis er det ikke slik at man behøver vite alt om ADSL eller fiberoptikk for å ta en god beslutning. Her skal vi se på noen av de viktigste tingene du bør ta stilling til før du tegner et internettabonnement.
Hva bør jeg tenke på?
Det er hovedsakelig to faktorer du må ta hensyn til når du skal velge internettabonnement. Ett av de er dine behov. Med andre ord vil det si hvor mye du forventer å bruke internett og hva du skal bruke det til. Videre er det andre hvor i landet du befinner deg. Mulighetene dine varierer nemlig ut fra hvor du bor. Og forskjellen mellom en by og en fraflyttet bygd innerst inne i en utilgjengelig fjordarm kan være stor.
Ved å undersøke disse punktene, håper vi å bidra til at du er bedre utrustet når du skal velge internettabonnement.
Hvor stor båndbredde behøver jeg egentlig?
Mange stiller store krav til internettkapasiteten sin i dag. Se for deg en husholdning på tre-fire personer som strømmer film i HD-kvalitet i nær sagt alle rom. I slike tilfeller vil man ikke komme langt med de billigste løsningene, verken når det gjelder fart eller datamengde. Andre derimot sverger fremdeles til papiravisa og TV-en som nyhets- og underholdningskilder og vil følgelig ha et langt mindre kapasitetsbehov.
Bruker du bare nettet til å lese e-post, er det ikke spesielt viktig hvilken bredbåndsteknologi du velger. Da handler det mest om å velge den løsningen som er billigst og lettest tilgjengelig for deg. Planlegger du derimot å laste opp høyoppløselige videoer på YouTube regelmessig, er det enkelte ting du bør sørge for.
Ned- og opplastingshastighet
For storfamilien som strømmer HD-filmer, vil nedlastingshastigheten og datafrihet i de fleste tilfeller være de viktigste faktorene. For videobloggeren og hjemmekontoristen vil også opplastingshastigheten være av stor betydning. Når du kun ser på nedlastingshastigheten, vil en rekke bredbåndsteknologier kunne passe deg. Er du derimot også ute etter de store opplastingshastighetene, er fiberbredbånd det naturlige valget. Fiberløsningen kommer nemlig ofte med synkrone opp- og nedlastingshastigheter.
Om du kan få fiberbredbånd eller ikke, avhenger imidlertid i stor grad av hvor du befinner deg. Noe som leder oss over til neste punkt: Geografi.
Hvilke internetteknologier har jeg å velge mellom?
I utgangspunktet er det et utall teknologier som kan gi deg høyhastighetsinternett: ADSL/VDSL benytter seg av telefonlinja. Fiberbredbånd sendes gjennom optiske fibre i egne kabler. Mobilt bredbånd kommuniserer via mobilnettet. Og med satellittbredbånd mottar du signaler fra satellitter ved hjelp av en parabolantenne.
Hva du i praksis har tilgang til og bør velge, er derimot et ganske annet spørsmål. Det satses hardest på utbyggingen av fiberbredbånd, men kun omkring 60 prosent av norske husstander har tilgang til denne teknologien. Og da er det helst snakk om bynær bebyggelse.
Utenfor allfarvei
For de som har et stort kapasitetsbehov og ikke bor så sentralt til, vil ADSL/VDSL være en god løsning. Men heller ikke det er det alle som har tilgang til. Dessuten har Telenor varslet om at kobbernettet skal legges ned i nærmeste framtid. Så da gjenstår å se hvor lenge ADSL/VDSL er et alternativ.
Da står man igjen med mobilt bredbånd og satellittbredbånd. Mens hastighetspotensialet ofte er vel så bra, har mobile bredbånd som regel en begrenset mengde data du kan bruke månedlig. For å utnytte hastigheten fullt, kreves det i tillegg god 4G-dekning. Du kan med andre ord risikere å oppleve store begrensinger på internettbruken din både hva gjelder hastighet og datamengde. I tilfeller hvor man bor virkelig avsidesliggende til, kan altså satelittbredbånd være den beste løsningen.
Hva synes du om tjenesten vår?
Vi setter pris på dine tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros. Du kan vurdere oss ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.